Dresaj Caine Targoviste

Dresaj Canin Targoviste

Dresaj Caine Targoviste reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Dresaj Caine Targoviste: Dresaj Canin Targoviste.

Posesorii de cainii stiu ca intre simpaticele patrupede si copii exista multe asemanari de comportament. De altfel, la fel ca si copiii, cainii trebuie si ei educati. Asta se face inca din primele luni de viata, iar scolile de dresaj sunt solutia pentru a fi siguri ca veti avea un catel istet si ascultator. Instructorii lucreaza si cu adulti, carora le pot corecta deviatiile comportamentale, dar puii prind mult mai repede comenzile. Dresajul cainilor se poate face fie la domiciliul dumneavoastra, fie in regim de pensiune, cand patrupedul este dus intr-o locatie speciala. Mai multe detalii am aflat de la Gabi Burcescu, instructor-dresor la scoala de dresaj "Castelaro" din Capitala. El ne-a spus ca in pensiune patrupedului ii va lua mai mult timp sa se imprieteneasca cu instructorul. 
"Locul ii este necunoscut cainelui si de aceea exista riscul sa nu manance, sa faca diaree pe sistem nervos si automat perioada de dresaj se prelungeste. Avantajul e acela ca animalul se afla sub supravegherea permanenta a instructorului, care poate repeta cu el de doua-trei ori pe zi". in schimb, daca dresajul se face la domiciliul clientului, cainele se va simti mai in largul sau, deoarece lucreaza pe un teritoriu familiar. 
Instructorii spun ca nu exista un caine care sa nu poate fi invatat. Orice rasa poate fi dresata, chiar si ogarii, care sunt mai independenti. Nici in ceea ce priveste varsta nu sunt limite, dar puii deprind mult mai usor ceea ce li se "preda". Modul in care se face dresajul difera in functie de ce se vrea a invata animalul. Exista trei tipuri de dresaj: pentru caini utilitari (de paza si aparare, de serviciu), pentru caini de companie sau agrement (de talie mica, de insotire) si pentru caini de ring (dresaj pentru expozitii de frumusete). Varsta ideala la care cainele poate fi dat la dresat este de 6 luni. "incepe sa asimileze usor, dentitia s-a stabilizat si se apropie de talia maxima a exemplarului. Pana la un an si jumatate se poate dresa foarte bine", am aflat de la instructorul Burcescu. Baza dresajul este disciplina: mersul la pas, in lesa, comanda culcat, asteptare, refuz de hrana de la alte persoane etc. Se pot face si specializari (agresivitate controlata, urma, insotire de nevazatori, de persoane cu handicap etc). in functie de exemplar, perioada de dresaj poate dura intre doua luni si patru luni.