Amstaff

Tara de orgine: SUA

Inaltime: 43.0 - 48.0 cm

Greutate: 18.0 - 36.0 kg

1_11Istoric

 Amstaff este o rasa originara din Anglia si care s-a dezvoltat independent in Statele Unite tip de 60 de ani pana ce AKC a schimbat numele acesteia. Are acelasi stramos ca American Pit Bull Terier si a rezutat in urma incruciarilor dintre Bulldog si Terrieri ca White English Terrier, Terrierul Black si Tan, Terierul Fox. Lasfarsitul secolului XIX Terrierii Staffordshire Bull au fost adusi in Statele Unite de catre colonisti si au fost atent selectionati pentru a se obine Amstafful de astazi, care se deosebeste de cel englez consta in faptul ca acesta este mai inalt si are corpul mai greopi si mai masiv.

Descriere

Este un caine de talie medie, puternic, musculos, bine construit, agil, gratios. Corpul sau este compact, scurt, lat. Are un cap mare, craniul este lat cu un bot de lungime medie si rotunjit. Are maxilarele proeminente si nasul negru. Ochii sunt negri, departati si adanciti in orbite. Urechile sunt ridicate sau semiridicate acestea fiind prinse sus in forma de petala de trandafir. Picioare sunt scurte si departate datorita pieptului sau, lat si adanc. Are o coada scurta si ascutita la varf, care nu se taie. Blana este scurta, dreapta, lucioasa si aspra. Poate avea orice culoare in afara de alb complet, dar cele mai intalnite sunt negrul, cafeniul si rosu inchis cu zone deschise la culoare.

Personalitate

 Este un caine energic, curajos, loial, atent, galagios, tenace si dominant. Este foarte devotat stapanului si familiei acestuia, este prietenos si bland cu copiii si poate fi un bun membru al familiei. Este agresiv cu altii caini de acelasi sex, iar cei mai multi caini din aceasta rasa se vor intelege doar cu specimene de sex opus. Va accepta pisica sau alte animale din gospodarie doar daca a fost socializat cu ele. Daca nu a fost dresat corespunzator vor avea tendinta de a se bate cu alti caini.

Ingrijire

Acest caine nu necesita o ingrijire speciala. Parul mort va fi indepratat din cand in cand cu o perie sau o manusa de cauciuc.

Conditii de viata Este un caine cu un nivel ridicat de activitate si se va simti cel mai bine intr-o curte bine ingradita, langa o familie activa, cu experienta in cresterea cainilor. Ii place sa alerge pe langa o biciclata, sa se joace cu mingea, sa faca aport, sa inoate si sa sape. Se va adapta si conditiilor de apartament daca i se asigura miscarea zilnica de care are nevoie. Exceleaza in competitiile de agilitate si dresaj. Nu trebuie tinut la soare puternic

Dresaj

 Are obligatorie nevoie de dresaj de la o varsta cat mai mica. Trebuie invatat sa nu traga in lesa de mic, pentr a nu avea probleme cand va fi mare si va avea o forta foarte mare si va fi greu de stapanit. Este un caine inteligent, agil care intelege foarte repede ce i se cere. Dresat de mic poate acumula foarte multe infomatii si vor obtine rezultate deosebite. Nu trebuie antrenat pentru atac pentru ca un caracter agresiv innascut.

Utilitate

Amstaff-ul a fost folosit in Statele Unite in timpul primului si celui de-al doilea razboi mondial fiind prezent pe afisele din acea perioada si simbolizand curajul. Un caine celebru care a participat la razboiul dintre America si Franta in timpul prmuli razboi mondial, a fost cainele cu cele mai multe decoratii din istoria militara. Este foarte utilizat pentru paza dar si ca animal de companie.