Bichon Frise

Bichon Frise

Tara de origine: Franta

Inaltime: 23.0 - 30.0 cm

Greutate: 4.0 - 6.0 kg

 

1_12Istoric

Este o rasa farte veche ce a auns in Franta fiind adus de marinarii din Insulele Canare si Tenerife. Datorita gingasiei si farmecului sa a devenit un favorit al doamnelor de epoca din Franta si italia. Este cel mai asfatat caine cand vine vorba de saloane de infrumusetare pentru animale si de numoasele decoratiuni ce ii pot fi aplicate, de a panglici si fundite pana la hainute pentru diverse ocazii si pantofiori. A fost etrem de aporeciat in timpul conducerii lui Ludovic al XIV-lea si Ludovic al XV-lea iar pictori precum Boucher si Frahgonrd l-au suprins in picturile lor. Pana in secolul XX a devenit un caine foarte raspandit in Franta si facea parte char si din viata flasnetarilor insotindu-i la concerte sau la spectacole de circ.

 Descriere Fizica

Este un caine de talie mica, cu aspect pufos. Craniul este mai lung decat botul si usor boltit, stop proeminent, nas rotund si negru. Ochii sunt rotunzi, nu prea mari, de culoare inchisa. Urechile, destul de lungi, atarna pe langa cap si sunt acoperite cu par bogat. Coada de lungime medie este purtata in sus, curbata gratios, insa nu purtata pe spate, dar parul care o acopera este lung si cade deasupra spatelui. Blana este dubla cu un prim strat des, pufos si un strat exterior cu un par de lungime medie, matasos, cret, rasucit in bucle alungite cu o lungime de 5-7 cm. Are culoarea alb curat. Capul este acoperit complet cu par bogat, formand mustati si barba.

Personalitate

Este un caine inteligent, vesel, jucaus, sociabil, activ, sensibil, bland. Este afectuos si devotat stapanului, se intelege bine cu copiii, dar are o atitudine banuitoare fata de straini. Se intelege bine cu alti caini si alte animale din gospodarie.

Ingrijire

 Blana acestui caine trebuie periata zilnic si tunsa din cand in cand pentru a nu deveni prea lunga. Stilul de tunsoare variaza de la tara la tara. De asemenea va fi spalat regulat pentru a-i mentine blana alba si curata. Se va taia parul crescut in exces dintre pernutele de la picioare si din urechi. Acest caine nu naparleste.

Conditii de viata

 

Se adpteaza usor la diverse conditii si la stilul de viata al poprietarului. Se simte foarte bine intr-o familie iubitoare si intr-un apartament larg inconjurat de oameni care sa ii ofere afectiune si sa aiba zilnic grja e el. Ca si nivel de activitate este moderat, ii place sa isi urmeze stapanul si are nevoie de socializare si dresaj.

Dresaj

Aplicandu-i un dresaj variat si bland dar consecvent putem obtine rzultatele dorite, Bichonul fiind un caine inteligent care intelege repede ce i se cere.